Matfesten tar paus – ”Planen är att återkomma 2019”

14 Apr 2018 16:33 - 1 Kommentar

Matfesten i Skellefteå tar paus under 2018. Styrelsen i föreningen Matfestens Vänner kommer under detta år i stället att utvärdera tidigare arrangemang och planera för framtiden.

-Planen är att återkomma med ett uppdaterat koncept under nästa år, säger Anna-Karin Nilsson, styrelsemedlem i föreningen. Som liten ideell förening kände vi att vi behöver lite andrum för att kunna organisera ett arrangemang som motsvarar både besökarnas och våra egna önskemål.

 

Inför Matfesten 2017 gjordes en riktningsförändring med fokus på närproducerade produkter under en skördemarknad och ett utökat samarbete med Skellefteås restauranger. Dessutom genomfördes en SM-tävling i utomhusmatlagning som kvalificerade två lag till SM i Skövde.

-Vi fick både ros och ris för detta. Vissa saknade den gamla ”gatufesten” med snabbmat och öltält, men många uppskattade satsningen på råvaror och kvalitet. Vi är också mycket nöjda över att vi fick igång ett samarbete med ett 20-tal av Skellefteås restauranger.

Total översyn

Med betydligt mindre intäkter än tidigare år blev fjolåret ett förlustår för Matfestens Vänner och därför kommer man nu att även ur ekonomisk synvinkel att se över både arrangemanget totalt och möjligheterna till framtida finansiering.

-Engagemanget i föreningen är stort och vi vill verkligen återkomma med en trevlig matfest under 2019, preliminärt kring helgen 7-8 september, säger Michael Holgersson, kassör i föreningen. Fram till dess kommer vi att se över möjligheter till nya sponsorer och spännande samarbeten.  Vi planerar också att genomföra några mindre arrangemang för medlemmarna under det här året.

 

För mer information kontakta:

Michael Holgersson, kassör föreningen Matfestens Vänner

Tel 070-574 65 00

michael@matfesten.se

 

 

Cissi

5 Jul 2018 7:36    


Haha, kanske inte var så smart att sabba upp matfesten? Ändra den så att den blir som innan, så kommer besökarna tillbaka!!

Lämna en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida