glass

Spännande tävling i utomhusmatlagning

Lördag 2 september 10.00 startar en första deltävling i Svenska Mästerskapen i Utomhusmatlagning där åtta lag (proffs och amatörer) under tre timmar ska tillaga en trerätters måltid av lokala råvaror på vedeldad Muurikka och Trangiakök. En namnkunnig jury bedömer rätterna och vinnarna kammar hem en plats i den kommande finalen i Skövde. Passa på att få tips eller smaka på de olika rätterna! Vinnare utses 16.00.

SM:et vill lyfta utomhusmatlagningen samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Både Skellefteå och Skaraborg är tack vare sitt stora skafferi de naturliga tävlingsplatserna. Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar lagen.

HEJA PÅ DITT FAVORITLAG, UPPTÄCK, LÄR DIG, SMAKA!

PROGRAM Lördag 2/9

9.00               Skördemarknaden öppnar

10.00             SM i Utomhusmatlagning. Första laget startar och övriga sedan var 25:e minut; 10.25, 10.50 e t c

Under eftermiddagen lottar vi med jämna mellanrum ut ett antal portioner till publiken! Skriv upp er på listan i informationstältet så har ni chansen att få lite gratislunch. Kom och se, handla från skördemarknaden, njut av mat och fina råvaror, få tips och smaka! 

13.00             Första laget klara för jurygranskning, övriga därefter var 25:e minut

15.15             Sista laget lämnar in sina portioner till bedömning

15.40             Juryn överlägger

16.00             Stadskällaren delar ut årets stipendium till en ung och lovande kock från restaurangutbildningen

16.10             Prisutdelning SM

17.00             Marknaden stänger för dagen

Anmäl ditt lag här.

Här finns en pdf med alla detaljer och allt ditt lag behöver veta inför tävlingen.